Slik ble diktet kjent

I dag finner jeg igjen diktet mitt på mange steder og i mange sammenhenger. Her er historien om hvordan det kom seg "ut i verden".

Jeg ble fort veldig glad i diktet mitt og fortalte det til mange jeg kjente, men det som fikk snøballen til å rulle var en konkurranse de arrangerte i Nettavisen. Den gikk ut på å sende inn en fin tekst som skulle passe på en enkelt SMS. Diktet mitt hadde opprinnelig litt for mange tegn, så jeg måtte forenkle det litt. Jeg sendte det inn og det ble plukket ut på en 10-på-topp-liste som leserne skulle stemme på. Jeg mener å huske at jeg ikke kom på 1.plass, men fikk likevel en premie.

Diktet ble liggende lenge på Nettavisen sine sider så det er vel der det egentlig ble kjent første gangen.

Jeg fant igjen diktet på diverse nettsider og en dag i oktober 2006 ringte det en dame fra Deichmanske bibliotek og lurte på om jeg var forfatteren av diktet. Det var et designbyrå som hadde fått i oppdrag å lage årskalenderen 2007 for Redningsselskapet hvor diktet skulle stå på framsiden. I 2010 var diktet på framsiden av SPAR-butikkenes årskalender. 

Etter det har diktet spredt seg rundt i det ganske land (også flere steder i Norden). Det spesielle er at jeg har sett det brukt som hilsen til en nyfødt, dåpshilsen, bursdagsvers, i konfirmasjoner, i bryllup, til jubilanter og i begravelser/dødsannonser. Det passer alle livets anledninger! Jeg fikk en forespørsel fra et senter for Incestofre som ønsket å bruke det i behandlingen av sine pasienter og har fått veldig mange henvendelser fra folk som bare rett og slett er blitt glad i diktet mitt.

Jeg har også funnet en del produkter (skilt, plakater o.l.) som har diktet mitt påtrykt.

Naturligvis finner jeg også diktet uten at navnet mitt står under, da står det gjerne "ukjent". Har også funnet versjoner hvor det står «kinesisk ordtak» under :) Om jeg kan, så sier jeg i fra, men det viktigste for meg er at diktet kan glede andre.

Jeg har også skrevet mange andre dikt og visdomsord gjennom tiden, her kan du lese noen av disse ... 

Teller du år

Teller du år, blir livet ganske kort, 
Teller du dager, går livet alt for fort, 
Teller du timer, varer livet nok en stund, 
men lengst varer livet når du nyter ... 
hvert sekund

- Per Kvalvik